LÄCKER LYXPUDDING
1,5 tim eller 45 min i 225° ugn, beroende på potatisen

Detta använde jag:

300 g marinerade Quorn bitar
6-8 medelstora potatisar
1 dm purjolök
0,5 dl dill

3 ägg
4 dl mjölk
salt & peppar

Till marinaden:
1 msk Knorr fiskkrydda, 2 msk tomatpuré, 2 msk olja, 2-3 msk vatten och 1 msk finklippt dill.

Man kan använda rå, kokt eller halvkokt potatis vilket påverkar tiden i ungnen - jag förkokade potatisskivorna ett par minuter vilket halverar tiden I ugn till 45 minuter.


Rör ihop marinaden, tina och tillsätt Quorn bitarna. Eventuellt kan de hackas lite eller mixas grovt. Låt marinera 2-12 timmar.
Skiva potatisen - fökoka eventuellt - och varva sedan i en välsmord form: potatis, lök, quorn.. i några lager med potatis överst. Rör ihop ägg med mjölk och häll över och grädda i ugn. Högt upp om potatisen är rå, och i mitten om den är förkokt.

Nytt 2005-09-03
Skriv ut sidan