NYHETSBREV 14, 9 december 2005
Till första receptsidan


Vi är glada att kunna hälsa fler nya vänner välkomna till nyhetsbreven!

Det har gått lite tid sedan sist, och det beror delvis på att jag fått en heltidsanställning hos Skogsvårdsstyrelsen i Växjö (som jag har dokumenterat här om någon är intresserad: Gröna jobb >>) men också på att inte så mycket har hänt under hösten på den vegetariska fronten.

Jag har gjort några tester igen med julskinka och kommit fram till att vetemjöl nog är bästa bindemedlet och att 10-15 droppar hushållsfärg till åtta filéer gör susen - i övrigt fungerar recepten från 2004 bra, men testa gärna själv!

En nyhet från Quorn är en korv som vi är lite oeniga om i familjen. Den smakar rätt bra, är bra i tjocklek och längd om man är ute efter varmkorv, men är lite väl hård i konsistensen. En del andra korvar är lite för lösa - så de faller sönder - det är synd att denna bagatell ska vara så svår att lösa för folk som jobbar på heltid med detta.

Vi har också hittat två nyheter från GoGreen (bilder kommer på deras egna sidor med tiden) varav den ena "Feta & Oliv" var en ordentlig besvikelse eftersom den inte innehöll annat än vad var och en kan röra ihop från några burkar tomat och oliver med lite kokt pasta och lite fryst broccoli. Den andra "Marrakech" var väl lite roligare med sojabullar, men ingen sensation som de tidigare rätterna - se Produkter / Go Green.

Här är bilder på nyheterna:
Se bilder från Qourn här >> där du också kan beställa deras eget nyhetsbrev.

Jag har skrivit tidigare på någon vegansk sida att Förenade Djur verkar ha upphört med verksamheten, men det stämmer inte. De frodas och jobbar på!
Jag har beställt deras trevliga fickkalender i flera år - som en perfekt julklapp, och så även i år då den utlovas bli ännu bättre med fyrfärgstryck. Priset är valfritt mellan 70-250:- plus porto (20:- för en och billigare för flera). De säljer också veganska skor, om än i begränsad omfattning. Besök deras sida här United animals >> eller kontakta dem direkt info@unitedanimals.org

Julen närmar sig ju med stormsteg, men här hemma är vi nästan klara med alla förberedelser och tar det lugnt som vanligt sen många år tillbaka. Några få väl valda julklappar har kommit hem per post, och menyn till dagen innan julafton är planerad. Jag skriver ner vår tänkta meny här innan jag skickar ut detta nyhetsbrev närmare jul!

(Förhandstipset lyder: Veg-skinka, coctailkorv, färsbullar, pajer ("skink"- "räk"- broccoli & ost), auberginecannellonni, korvlåda, blomkålsgratäng, pastej, ost, bröd, potatis, rödkål & sås.)

Bästa hälsningar och en riktigt god jul till er alla!

Eva-Lena Hedal


Du får detta mail för att du anmält intresse för nyhetsbrev, eller för att du haft tidigare kontakt med oss. Om du inte vill ha våra nyhetsbrev framöver, klicka här och skicka mailet utan närmare förklaring.

2005-12-10
Skriv ut sidan