Så här ska det se ut och smaka! Som vanlig PYTT I PANNA


 


E
ftersom jag inte fick vad jag menar med pytt i panna igår utan en hög oljig potatis med lite morötter och ännu mindre lök, med ett oätligt ägg för 73 kronor - så beslöt jag att göra ny pytt i panna idag.

Vi hade ca 1/3 pkt Quorn pytt (ca 200 g/ 10:-) i frysen och eftersom det inte är tillräckligt till två personer så drygade jag ut med 1 gul lök, 2 sojakorvar och 3 gourmetbullar.

Jag hackade löken och stekte den mjuk under lock medan jag micrade och skar korven och bullarna, som sedan fick steka med. Sedan micrade jag och tillsatte den frysta pytten, och kryddade med lite salt och peppar. Jättegott!

 


D
et hela tog ca 7 minuter och det klarar man även utan att vara mästerkock. Ska jag sedan steka ett ägg åt någon annan än mig själv frågar jag ALLTID hur de vill ha det. Som sällsynt gäst på restaurang tänkte jag inte ens tanken att jag kunde få det närmast rått, för själv vill jag ha det ordentligt vändstekt.

Då Carl Jan Granqvist intervjuade Eva Clausen - kock på den vegetariska Rudolf Steinerskolan i Göteborg - frågade han hur barnen stod ut med vegetarisk mat dag efter dag. Detta var ännu ett uttryck för den utbredda okunskapen om vegetarisk mat, anser jag, och känner en större drivkraft än någonsin att fortsätta detta arbete. Jag önskar att både väletablerade kockar och matplanerare läser på och lär mer - för detta är framtidens mat!

Det ÄR inte döda djurkroppar/likdelar/jaktbyten som smakar gott utan de vegetariska kryddorna som smaksätter dem. Och de underbara kryddorna kan få vad som helst att smaka gott, även svamp och sojabönor med mera..

Alla kandidater i tävlingen fick en fantastiskt fin kokbok som Coop gett ut i massor av år och faktiskt tycker jag det är enklare att hitta tips bland dessa recept än i en helt vegetarisk kokbok. Jag byter bara ut allt animaliskt mot vegetariska ersättningar, som jag kryddar efter behov. Jag letar alltså inte bara bland de gröna rätterna utan kan var som helst hitta något som ser gott ut som jag översätter till vegetariska. Se lyxpuddingen (laxpudding) som jag hittade i VÅR KOK BOK - som boken heter.


Ny sida 2005-08-28
Skriv ut sidan